Automate your Marketing
with Womplify




 
.::Ilham Hafiy::.


By: Ilham Hafiy

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Sunday, 20-Dec-2009 14:20 Email | Share | | Bookmark
Ilham 1st colouring & Ben 10 Collection

Hari nie santai di rumah aje..
Mama bawa ilham jenjalan kat deretan kedai depan rumah...belikan dia colouring book,pencil box & bantal peluk mickey mouse ilham kemain suke sampai je kat rumah terus nak mewarna buku td...mula2 mama pegangkan tgn dia ajar camne nk guna pencil kaler tu..pastu alih2 dia nk uat sendiri2...habis di conteng nya setiap muka surat main hentam kromo je hahhaa dia belum paham lg kan...maklum la budak umo 2 tahun..apa sgt la yg dia tau...sket2 bleh la dia belajar...hehe



yg nie pulak koleksi Ben10 ilham...
bermula dgn pemberian t-shirt ben10 oleh cikda..ilham teruskan lg mengumpul barang2 ben10
asal nampak aje "Mama ben10!! tolong la....." cair hati dgr ayat ilham maka belikan aje apa yg ilham hajati..anak sorang boleh la...klu dah ramai nnti camne?? kopak mama






Thursday, 3-Dec-2009 06:33 Email | Share | | Bookmark
Dataran sg Kenaboi Sg Buloh N9

Raya haji baru2 nie kami beraya kt Paya Jaras..petang jumaat tu baru balik N9 kg mama..boring gak cuti lama2 nie..tak tau nak kemana sbb takde planning apa2 pun kan...lain la klu byk plan syok sket bejalan...so kami g jenjalan kat kg bersebelahan kg mama...saje bawak ilham tengok sungai dan sawah padi...dah cantik tempat nie sbb baru2 nie ada buat aktiviti berkeno kt situ...so sket je pun picas kami abah yg tlg snap...tkde sape nk melayan hobi kami yg klik sana sini nie ha...hehe




ilham skang dah makin melasak n nakal sgt2...tengok la gelagat dia nie ha...
mcm2 pangai dia buat x lama lg dia nk masuk 2 tahun...xde plan lg sama ada nk celebrate atau tak beday dia...tp yg pasti takde la nk buat mcm yg turn 1 dulu...cut of budjet hehehe




Sunday, 1-Nov-2009 06:38 Email | Share | | Bookmark
Gosok jangan x gosok...

Nak tegelak pun ada bile tgk gelagat ilham nie tetiba je bukak baju pastu lap tolo car dia dlm hati duk kata anak ngan abah sama je..suke lap mengelap kenderaan memasing...mama rasa ilham slalu nampak abah dia lap keta sblum g jalan2..that y la dah menurun peel abah nye ke dia... sempat mama snap picas dia yg tgh tekun mengosok tolo car dia betul2 kilat punye!!



ye lah dah nak masuk 2 tahun ilham nie kan...makin pandai meniru apa yg org buat n lakukan..mulut pun boleh tahan...yg tak tahan tu dah pndai nyebut binatang haram tu b*b* aduhai jenuh jentik mulut dia..sure belajor ngan budak2 yg ada kt blok nie ha..

nie picas sebelum kami nk kuar g beli barang semalam baju umor 1 year dh sendat mendat haha hentam la labu...


Picas ilham dan aidil nie lama dah snap..selit sekali la kt sini la lukisan sketch tu plak adik ipar mama yg tolong anto lukis kt 1Utama, ada kartunis karton lukiskan...adik ipar duk jaga promotion ben10 so dpt kupon free utk sketch gambar...mama mms gamba aidil n ilham tu..mcm x berapa nk sama je sketch ngan pic yg asal kan...klu byr RM20 melayang...sib baik free




Thursday, 22-Oct-2009 10:37 Email | Share | | Bookmark
Tg Ipoh,Ulu Bendul & Lipur Lentang...

Salam...
17 Oct 2009(Sabtu)
Pagi2 dah nak kena besiap sedia ke kenduri kawin di Tanjung Ipoh Kuala Pilah..menghadirkan diri kenduri kawin saudara emak mama..perkawinan di antara Dr Pakar(peranten lelaki yg duty kt Hospital Kuala Pilah) bertemu Dr Mata...(peranten perempuan yg duty nya di Hospital Ipoh) tu pun mama dgr info dari deejay yg bertugas kahhhhhhhhh ..klu tnya kt emak jawapan semua nye tak tahu..yela sedara jauh,bukan nya closed sangat... mama selalu panggey rumah nie rumah org kaya sbb mmg rumahnya beso betul2 depan sekolah rendah Tg Ipoh tepi jalan raya rumah nya...kecik2 dulu slalu la mama ikut arwah uwan ke rumah ni..sejak uwan meninggal ms mama darjah 1 terus tak pergi2 lg ke rumah org kaya nie best juga kenduri kawin nie makan mcm ala2 hotel gitu ada kain alas kt peha tu yg x tahan...suasana meriah...smpaikan nk snap pelamin dia pun naik malu mama hahaha x berani oooo red carpet nya start dr tepi jalan raya msk smpai ke rumah dia huk huk picas hubby yg tolong snap..mama mmg malu nk besaing ngan photog yg terror merror tu ha...





Lepas kenduri malas nk singgah rumah adik beradik mak, sbb dah plan nk bawa ilham mandi manda kt Ulu Bendul @ UBEN..klu tau kek DUTA UBEN sure dia marah den hahaha sbb turun x ajak dio skali ampun ye DUTA UBEN akak fazarrina...




ilham smpai meraung2 tak nak balik punyer la sedap mandi manda di UBEN tu ha..smpaikan seriau mama nk turun dr slide bebudak...padahal cetek je air kt slide depan UBEN tu
lawak tul mama nie penakut lomeh kang nayo jo hahhaa

18 Oct 2009(Ahad)
Dalam perjalanan balik KL semula singgah sebentar di Lipur Lentang Bentong Pahang bawak ilham mandi manda kt sini plak...abah ngan dia je yg turun kt air...mama malas...lg pun cuaca x best br lepas ujan air jeram tu keruh giler...so mama snap picas derang je la...cuba tengok mana tk tumpahnya kuah klu ke nasi...anak ngan abah nye sama je boroi tang perut





habis percutian mggu lepas...yg penting ilham seronok..mama ikut gembira dan senang


Sunday, 11-Oct-2009 11:30 Email | Share | | Bookmark
Still Syawal..

10/10/2009 (Sabtu)
Kami sekeluarga ke rumah nenek risya di kg Sijangkang Banting..dpt jemputan dari untie yan yg nk buat beday party ank dia risya turn-2..risya lahir thn yg sama dgn ilham..beza 3 bulan aje..risya lahir bln 9,ilham plak bln 12 igtkan sempat nk tgk risya ptg kek..skali kitaorg smpai lewat sbb jln jam giler..jln kat bandar klang ngah repair jambatan nya...kol 4.15ptg kami smpai
Sampai2 mmg perut dah lapar..sebelum jamu makanan mama snap picas beday gurl n ilham
risya asyik nk suh ilham pandang camera aje...hbs gambar risya goyang ilham lak kemain sopan lg..klu kt rumah ni jgn harap la nk sopan mcm tu





balik dr rumah untie yan,kami ikut kesas highway biarlah jauh memusing janji x lalu bandar KLANG skali lg..yg mmg dari td nyer jam x sudah2 msk ikut tol seafield kuar bt3 Rm0.50 je
pastu ingat nk ikut jln subang lama..pun makan diri jam x hengat...mmg byk open house gamaknya ari cuti2 nie...terus kami ikut guthrie highway...singgah kt hentian elmina klu x silap mama..kami makan satey n soto..pastu ini budak dh nampak menan...apa lg serbu menan lah dia..


dekat kul 7ptg br smpai umah...

8/10/2009 (Khamis)
Jamuan Raya TM MSC bayar Rm10/person..meriah puas makan... berkonsepkan gerai terbuka...
mmg berbaloi hehehe...mls nk snap pic byk2...sbb byk gerai yg perlu di singgah...


27/09/2009 (Ahad)
Bersiap sedia ke KLIA hantar paklong ilham balik Tawau Sabah...hbs cuti raya hr tu..
smpai skang dia tnye..paklong aner??aik apabang??



balik dr KLIA minum kt kedai mamak Damansara Legenda..port biasa kami...

"budak menjeng" pose gedik..asyik panggey aneeeeeeee

habis dah..picas peraman mama yg bakal jd pekasam...hahaha


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify

ns4008464.ip-198-27-69.net